KIES OF TAND
VERVANGEN

IMPLANTATEN EN
TANDPROTHESES

Tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink
in Amsterdam Buitenveldert.
Vlakbij Amstelveen, Rivierenbuurt,
Amsterdam Zuid en Zuidas.

Mist u een of meerdere tanden of kiezen? Of voelt uw tandprothese niet prettig aan in uw mond? Een tandimplantaat kan uitkomst bieden. - Tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink - Amsterdam - ahtandartsen.nl

Door gebitsslijtage, gaatjes (cariës), een niet-behandelde tandontsteking (parodontitis) of door een ongeluk, kunnen tanden en kiezen helaas sneuvelen.

Mist u een of meerdere tanden of kiezen? Of voelt uw tandprothese niet prettig aan in uw mond? Een tandimplantaat kan uitkomst bieden.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel, die vastzit aan de kaak, en aanvoelt als uw andere tanden of kiezen. Het kaakbot en omliggende tandvlees ‘accepteren’ een implantaat ook als een echte tand of kies.

Wanneer kan een implantaat helpen bij een gebitsprobleem?

 • Bij verlies van één of meerdere tanden of kiezen

 • Als een tand of kies getrokken moet worden

 • Wanneer uw kunstgebit los zit, pijn veroorzaakt bij eten, of ervoor zorgt dat het lastig is om te praten

 • Als een tandprothese niet prettig aanvoelt in uw mond

Met een tandimplanaat kunt u tanden of kiezen vervangen, of een gebitsprothese (klikgebit) vastzetten. Zelfs bij vervanging van uw gehele gebit kunnen implantaten worden gebruikt.

Wat kan ik verwachten van een implantaten behandeling bij Tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink?

 • AFSPRAAK 1 – Diagnose bij de tandarts

  Aan de hand van het mondonderzoek en uw medische gezondheid kan de tandarts beoordelen of een implantaat voor uw gebitssituatie een geschikte oplossing is, of dat er andere opties zijn die beter passen. Bijvoorbeeld een uitneembaar (gedeeltelijk) kunstgebit/frame, of een combinatie van beide. De tandarts neemt de behandelopties rustig met u door. Wanneer een implantaat nodig is, krijgt u een doorverwijzing voor een implantoloog, waarmee Tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink nauw samenwerkt.

 • AFSPRAAK 2 – Intake bij de implantoloog

  Na de doorverwijzing gaat u naar de implantoloog voor een intake, waarin u de tijd krijgt om uw verhaal te doen. De implantoloog kijkt goed naar uw probleem, luistert naar uw wensen en leg uit wat de mogelijkheden zijn voor een implantaat. Ook de behandelkosten worden besproken. Na de intake, stuurt de implantoloog u het besproken behandelplan en de begroting toe.

 • AFSPRAAK 3 – Plaatsen van de implantaten

  Het plaatsen van de implantaten gebeurt operatief met een plaatselijke verdoving. Door deze verdoving ervaart u tijdens de behandeling helemaal geen of nauwelijks pijn. Na de behandeling kan er wel napijn optreden. Daarvoor krijgt u pijnstillers voorgeschreven die u thuis kunt innemen.

  Het is belangrijk om uw gebit na deze afspraak steeds goed te reinigen, om het genezingsproces te ondersteunen. Ook adviseren we om te matigen met roken en alcohol. Zijn alle wonden genezen en de implantaten vastgegroeid, dan verwijst de implantoloog u terug naar uw eigen tandarts. De periode waarin de implantaat vastgroeit, verschilt per situatie.

 • AFSPRAAK 4 – Vervaardiging van de kroon, brug of prothese bij uw eigen tandarts

  De tandarts maakt een scan of afdruk, waarmee de kroon, brug of de prothese kan worden gemaakt.

 • AFSPRAAK 5 – Vastzetten van de kroon, brug of tandprothese

  De kroon of brug is klaar en kan worden geplaatst met een schroefje of cement.

  Een protheses wordt met een knopsysteem op de implantaten vastgezet, waardoor het stevig vastklikt en weer los te trekken is om te reinigen.

 • NAZORG

  Om uw tandprothese, kroon of brug in optimale conditie te houden is goed schoonhouden van uw gebit en regelmatige controle belangrijk. Daarmee zorgt u ook voor een lange levensduur van uw implantaten. Het beste is om daarvoor de gangbare periodieke controle aan te houden van 2 x per jaar.