TECHNIEKKOSTEN

Tandartstarieven 2023

In Nederland worden de tandartstarieven ieder jaar vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Kijk voor een overzicht van de tandartstarieven op tandarts.nl.

Tandtechniekkosten 2023

In een aantal gevallen is het tandartstarief exclusief techniekkosten. Techniekkosten zijn de kosten die voor sommige behandelingen gemaakt moeten worden, die wij extern inkopen bij technieklabs. Bijvoorbeeld bij kronen, bruggen, kunstgebitten, facings en implantaten.

Bij tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink maken we gebruik van verschillende technieklabs, met verschillende kwaliteiten materialen:

  • GAAT U VOOR EEN ZO NATUURLIJK MOGELIJKE GLIMLACH, DAN KUNT U KIEZEN VOOR DE PREMIUM FACINGS OF KRONEN

    Voor de premium tandtechniek werken we samen met MDC lab. Cosmetisch tandtechnicus Milo Bakker is lid van DAED (Dutch Academy for Esthetic Dentistry) en is aangesloten bij VLHT (Vereniging van Laboratorium Houdende Tandtechnici). Deze senior tandtechnicus is gespecialiseerd in het creëren van een mooie natuurlijke glimlach. U gaat voor een uitgebreide kleurbepaling langs in zijn lab. Daarna worden de kronen of facings met de hand ingekleurd en gebakken. Prijs is op aanvraag.

Elke situatie is verschillend. Wat voor u persoonlijk geldt, hangt erg af van uw gebitsprobleem en wensen.

Voor de kiezen is bijvoorbeeld een sterkere kwaliteit nodig, om goed te kunnen kauwen. En voor de voortanden wordt meestal gekozen voor een zo natuurlijk mogelijke tandkleur, niet van echt te onderscheiden.